ΠΟΛΥΤΕΛΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗ “ΠΑΝΑΓΙΑ”, ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Έναρξη έργου: Νοέμβριος 2011
Παράδοση έργου : Ιούνιος 2013
Συνολική κτισμένη επιφάνεια: 1.000 m²
Περιβάλλοντας χώρος: 7.000 m²
Πισίνα: 260 m³

Στη Παναγία ένα από τα πιο όμορφα σημεία στην Αντίπαρο, σχεδιάσαμε και κατασκευάσαμε μία υπέροχη διώροφη βίλλα, με 13 δωμάτια και ξενώνες, ευρύχωρο καθιστικό και όλες τις απαραίτητες βοηθητικές υποδομές σε συνδυασμό με τις τελευταίες τεχνολογίες. Η μοναδική θέα προς το Αιγαίο, η μεγάλη πισίνα των 160 τετραγωνικών μέτρων και η αρχιτεκτονική της κατοικίας, αποκαλύπτει την ιδιαίτερα υψηλή αισθητική της. Μια επιπλέον μεγάλη επαγγελματική κουζίνα, βοηθητικοί και μηχανολογικοί χώροι, βρίσκονται σε ξεχωριστό ανεξάρτητο επίπεδο μακριά από τους χώρους διημέρευσης ώστε να εξασφαλίζεται η ιδιωτικότητα, η άνεση και η ποιότητα των υπηρεσιών στους διαμένοντες .
Η επιθυμία των ιδιοκτητών ήταν να κατασκευάσουν μία κατοικία που θα συνδυάζει άρτια και υψηλή τεχνολογία, με σεβασμό στην παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, θα προστατεύει και θα διατηρεί το τοπικό κλίμα και θα εντάσσεται ομοιόμορφα στο φυσικό περιβάλλον του νησιού. Με αυτές τις οδηγίες και λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές καιρικές συνθήκες, δώσαμε έμφαση στα χαρακτηριστικά των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, όπως και στα υλικά και εφαρμοσμένες τεχνικές ώστε να εξασφαλιστεί πλήρης υδατοστεγανότητα και υψηλού βαθμού θερμομόνωση. Κάποιες από αυτές τις εγκαταστάσεις αναφέρονται παρακάτω:
• Ολοκληρωμένο σύστημα ασφάλειας σε όλο το κτίριο.
•Συστήματα πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης.
•Ηλεκτρικές συσκευές ενεργειακής κλάσης Α+++.
•Φωτισμός εξοικονόμησης ενέργειας.
•Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού τεχνολογίας inverter σε συνδυασμό με ξεχωριστές ζώνες εξοικονόμησης ενέργειας.
•Εναλλακτικό σύστημα δροσισμού με ανεμιστήρες οροφής, χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.
•Αυτόματη διακοπή ηλεκτρικής λειτουργίας σε περίπτωση απουσίας των χρηστών.
•Συλλογή όμβριων υδάτων σε μεγάλη υπόγεια δεξαμενή ώστε να γίνεται εξοικονόμηση νερού για τις μεγάλες ανάγκες άρδευσης του περιβάλλοντα χώρου (περισσότερα από 7000 φυτά και δέντρα).
To έργο κέρδισε το βραβείο της πανευρωπαϊκά καλύτερης μονοκατοικίας (BEST SINGLE UNIT PROPERTY), τη διετία 2013-2014, από τον αναγνωρισμένο οργανισμό Διεθνών Βραβείων Ακινήτων (International Property Awards).